Cilj psihoterapije je vzpostavljanje boljšega stika s seboj, drugimi in okoljem, prepoznavanje in odkrivanje lastnih želja in potreb, večanje zavedanja ob krepitvi notranjega opazovalca, ki nas vrača v sedanji trenutek, ter posledične večje integracije nezavednega v zavedno.

Kontaktiraj nas

Kljub terapevtovem odzivanju na klienta ter njegovi podpori pri iskanju in sprejemanju rešitev in novih možnosti odzivanja verjamemo, da je ravno klient tisti, ki ima največjo moč nad svojim življenjem in ki ve največ o sebi. Tako nimamo želje, da bi klienta spreminjali, temveč da bi ga lahko bolje spoznali in razumeli. Kot posledica sprejemanja klient lažje najde stik in sprejemanje sebe, kar posledično prinaša spremembe. Naša želja je klienta opolnomočiti na poti izzivov, ki jih nosi življenje, ter ga podpreti tam, kjer potrebuje več zaupanja vase in druge, v svoje občutke, odločitve ter življenje na sploh. Naša glavna naloga je namreč ta, da se s klientom prepuščamo raziskovanju njegovega notranjega sveta. Klient nas usmerja, mi pa smo na tem potovanju podpora in tisti, ki pomagajo držati svetilko in ogledalo v temnih prostorih njegovega doživljanja.

Ključen del je odnos med klientom in terapevtom, ki se skozi čas gradi v varen, sočuten, sprejemajoč in zaupen odnos, h kateremu prispevata oba. Odnos je namreč tisti, ki resnično lahko zdravi.

Psihoterapija je namenjena vsem, ki:
se želijo bolje spoznati;
si želijo bolj kakovostnih medosebnih odnosov,
si želijo izboljšati svojo samopodobo,
se soočajo s strahovi in z izzivi,
želijo predelati določeno travmo oz. neprijetne dogodke,
se soočajo z občutki osamljenosti, 
trpijo zaradi različnih duševnih stisk (depresija, tesnoba, panični napadi, fobije, obsesivne misli…),
trpijo zaradi posledic fizičnega, spolnega ali čustvenega nasilja, 
prebolevajo ločitev ali smrt bližnje osebe ali katero drugo izgubo (službe, odnosa, odhoda otrok od doma, delovnega okolja…),
želijo stopiti na novo razvojno pot (oditi od doma, se osamosvojiti, dokončati študij…),
se želijo opremiti za kvalitetnejše življenje (skrb zase, partnerstvo, starševstvo…),
želijo spremeniti stare vzorce in nefunkcionalne navade ali zasvojenosti,
želijo boljše zdravje in večji notranji mir.
Špela Vončina Gajšek

Predvsem zaupam v to, da ima vsak posameznik v sebi moč, da svoje življenje živi na podlagi lastnih odločitev in prevzame odgovornost za svoja dejanja. Sem kreativna duša in kreativnost v vseh oblikah vnašam tudi v svoje delo. Verjamem pa tudi, da kdaj pomaga, če ne jemljemo vsega tako resno in poskusimo ohraniti svoj smisel za humor.

spela0gajsek@gmail.com

Taja Džambasović

Verjamem v to, da smo ljudje glagol in ne samostalnik. To sem lahko opazila skozi življenjsko pot, na katero sem se podala s precej drugačnim ciljem, kot ga imam danes. Danes sledim poklicu psihoterapije s celim telesom, ki me vsak dan uči biti še bolj iskrena, še bolj prisotna. V življenju si želim slediti svoji intuiciji ter razvijati večjo pristnost in sprejemanje tako sebe kot drugih.

taja.dzambasovic@gmail.com

+386 40 838 631

Ana Pekolj

Moje življenje je v tem trenutku polno učenja in spoznavanja novega. Najdragocenejše mi je postalo biti prisotna in spontana. Na svoji poti lovim načine, kako to biti in prinesti avtentično sebe v odnose in svet. Psihoterapija in delavnice me opogumljajo k temu, da poskušam biti še bolj resnična in odprta za druge in tudi za vse, kar sama nosim v sebi.

ana.pekolj@gmail.com

+386 31 556 581