Psihoterapija

Psihoterapija je proces spoznavanja samega sebe skozi pogovor ob spremljavi psihoterapevta. V procesu posameznik odkriva, raziskuje in spreminja svoje miselne, vedenjske in čustvene procese. Psihoterapevtsko delo vključuje tako naš um kot tudi telo – z integracijo obeh prihajamo v stik s svojimi deli, ki so nam bili do sedaj bolj skriti in nezavedni.

Cilj psihoterapije je vzpostavljanje boljšega stika s seboj, drugimi in okoljem, prepoznavanje in odkrivanje lastnih želja in potreb, večanje zavedanja ob krepitvi notranjega opazovalca, ki nas vrača v sedanji trenutek, ter posledične večje integracije nezavednega v zavedno.

Kljub terapevtovem odzivanju na klienta ter njegovi podpori pri iskanju in sprejemanju rešitev in novih možnosti odzivanja verjamemo, da je ravno klient tisti, ki ima največjo moč nad svojim življenjem in ki ve največ o sebi. Tako nimamo želje, da bi klienta spreminjali, temveč da bi ga lahko bolje spoznali in razumeli. Kot posledica sprejemanja klient lažje najde stik in sprejemanje sebe, kar posledično prinaša spremembe. Naša želja je klienta opolnomočiti na poti izzivov, ki jih nosi življenje, ter ga podpreti tam, kjer potrebuje več zaupanja vase in druge, v svoje občutke, odločitve ter življenje na sploh. Naša glavna naloga je namreč ta, da se s klientom prepuščamo raziskovanju njegovega notranjega sveta. Klient nas usmerja, mi pa smo na tem potovanju podpora in tisti, ki pomagajo držati svetilko in ogledalo v temnih prostorih njegovega doživljanja.

Ključen del je odnos med klientom in terapevtom, ki se skozi čas gradi v varen, sočuten, sprejemajoč in zaupen odnos, h kateremu prispevata oba. Odnos je namreč tisti, ki resnično lahko zdravi.

Psihoterapija je namenjena vsem, ki:

se želijo bolje spoznati

si želijo bolj kakovostnih medosebnih odnosov

si želijo izboljšati svojo samopodobo

se soočajo s strahovi in z izzivi

želijo predelati določeno travmo oz. neprijetne dogodke

se soočajo z občutki osamljenosti

trpijo zaradi različnih duševnih stisk (depresija, tesnoba, panični napadi, fobije, obsesivne misli…)

trpijo zaradi posledic fizičnega, spolnega ali čustvenega nasilja

želijo stopiti na novo razvojno pot (oditi od doma, se osamosvojiti, dokončati študij…)

Cenik

Trajanje: 50 min

Cena: 60,00 €